Μια ιστορία για το νέο που ονειρευόταν να γίνει αγρότης

Υπάρχει μια ιστορία σχετικά με έναν νέο που ονειρευόταν να γίνει αγρότης. Βρήκε λοιπόν ένα κτήμα και το αγόρασε. Δεν είχε μεγάλη πείρα σε θέματα επιχειρήσεων, ήθελε μόνο να καλλιεργεί σπαρτά και δημητριακά. Αφού όμως ολοκλήρωσε τη διαδικασία εκείνης της αγοράς, ανακάλυψε ότι δεν υπήρχε αρκετό νερό για να ποτίζει την παραγωγή του.
Ακολουθώντας την κοίτη ενός ποταμού, συνάντησε έναν πελώριο βράχο που είχε πέσει μέσα στην κοίτη του και είχε εκτρέψει το ρου των νερών προς κάποια βράχια, όπου και χανόταν. Αποφάσισε να συντρίψει αυτό που αποτελούσε εμπόδιο για το όνειρό του κι αμέσως πήγε να πάρει μια βαριά. Χτύπησε το βράχο μια φορά με όλη του τη δύναμη. Δεν έγινε τίποτα. Ούτε καν ένα σημάδι στο βράχο. Δεν είχε φύγει ούτε καν ένα θραύσμα. Ήταν σαν να μην τον είχε χτυπήσει ποτέ. Τον χτύπησε ξανά και ξανά, πάνω από 500 φορές συνέχεια. Τίποτε δεν γινόταν κι άρχισε πια ν’ αναρωτιέται αν έπρεπε να είχε αγοράσει το αγρόκτημα. Άρχισε ν’ αμφιβάλλει αν θα έπρεπε να είχε γίνει αγρότης. Για οτιδήποτε αρχίσεις ν’ αναρωτιέσαι έτσι γι’ αρκετό διάστημα, αρχίζεις να αμφιβάλλεις γι’ αυτό.
Μετά από ένα σύντομο διάλλειμα, χτύπησε ξανά, και την 502 φορά ο βράχος άνοιξε ακριβώς στα δύο και το νερό ξεχύθηκε ανάμεσα από τα δύο κομμάτια. Ποιό χτύπημα απ’ όλα το κατόρθωσε αυτό; Το 502 ή τα 502 χτυπήματα μαζί;
Βλέπεις, δεν αποκτάς πάντα με την πρώτη αυτό που θέλεις ή που επιθυμείς. Χρειάζεται να συνεχίζεις την προσπάθεια, μέχρι να νικήσεις. Είναι τόσοι πολλοί εκείνοι που σταματούν ενώ βρίσκονται λίγο πριν την επιτυχία!  Αυτό που πραγματικά έσπασε το βράχο ήταν η απόφαση του αγρότη, που αν και άρχισε ν’ αναρωτιέται και ν’ αμφιβάλλει, έμεινε προσηλωμένος στην αρχική του δέσμευση. Το εμπόδιο εκείνο τον δίδαξε  περισσότερα από όσο τον δυσκόλεψε. Για να πετύχεις χρειάζεται να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και να κάνεις ό,τι πρέπει να κάνεις, όταν πρέπει να το κάνεις, και να συνεχίσεις να το κάνεις μέχρι να βγεις νικητής.
Πρέπει να δεσμεύσεις  τον εαυτό σου να συνεχίζει όχι όταν κάτι είναι εύκολο, αλλά όταν είναι δύσκολο.  Όταν η πορεία προς αυτό είναι πραγματικά δύσκολη. Όταν τα πάντα μέσα σου, σου λένε να τα παρατήσεις.
Πάρε λοιπόν προκαταβολικά την απόφαση πως ποτέ δεν θα τα παρατήσεις, όποια εμπόδια κι αν σου τύχουν. Να θεωρείς κάθε αναποδιά που συναντάς σαν ένα σκαμπανέβασμα στο δρόμο σου προς τη γνώση, που χρειάζεται να το υπομείνεις, πριν μπορέσεις να γίνεις αυτό που θέλεις. Μην αφήνεις τα εμπόδια που δημιουργείς από μόνος σου, με το ν’ αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου, να σε νικήσουν πριν καν αρχίσεις. Αποφάσισε να συνεχίσεις μέχρι να νικήσεις! Η αναποδιά δνε πρόκειται να σε σκοτώσει, κι αυτό που δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό.
Απόσπασμα από το βιβλίο «Γεννήθηκες για να πετύχεις» του Colin Turner


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *