ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΗΣ ΑΦΘΟΝΙΑΣ ημέρα 24η

1-Διαβάζουμε το Μανιφέστο της Αφθονίας (εδώ).

2-Ρίχτε μέσα σε ένα κουμπαρά ή σε ότι άλλο εσείς σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε για αυτό το σκοπό ένα συμβολικό ποσό, μπορεί να είναι 5 λεπτά μέχρι και 50 ευρώ!! Προσοχή, αυτά τα δύο πράγματα θα τα κάνουμε για τις επόμενες 30 μέρες ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.
3- Κάθε φορά που εστιάζεστε στην επιθυμία σας, στην πραγματικότητα εστιάζεστε σε δύο πράγματα : σε αυτό που επιθυμείτε και στην έλλειψή του. Συχνά, όταν σκέφτεστε αυτό που θέλετε ουσιαστικά σκέφτεστε πως “αυτό” σας λείπει. Χρειάζεται να ψάξετε βαθιά μέσα σας για να ανακαλύψετε τι είναι αυτό που σας εμποδίζει να αποκτήσετε αυτό που επιθυμείτε ΤΩΡΑ!  Είναι πολύ σημαντικό να εστιάζεστε σε αυτό που επιθυμείτε και ΟΧΙ στο γεγονός ότι δεν το έχετε ΑΚΟΜΑ στη ζωή σας.
Η εστίασή σας είναι το σημείο έλξης σας. Αν εστιάζεστε στην επιθυμία σας και στο πόσο πολύ ανυπομονείτε να τη ζήσετε, τότε το έλκετε πιο γρήγορα στη ζωή σας. Αν όμως, εστιάζεστε στην απογοήτευση και στο φόβο γιατί δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα η επιθυμία σας, τότε έλκετε αυτήν την εμπειρία στη ζωή σας.
Σήμερα θα μάθετε έναν νέο τρόπο για να διατηρείτε την εστίασή σας σε αυτό που θέλετε και όχι σε αυτό που δεν θέλετε. Θα χρειαστείτε το τετράδιό σας και ό,τι έχετε (αν έχετε) δημιουργήσει για να σας υπενθυμίζει το όνειρό σας(π.χ. έναν χάρτη θησαυρού κλπ). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την άσκηση για ό,τι νοιώθετε πως δεν γίνεται έτσι όπως το επιθυμείτε:
-1 Γράψτε το όνειρό σας και ελέγξτε το πως νοιώθετε για αυτό. Σε κλίμακα από το 0-10 , το “0” είναι άσχημα και το “10” πολύ καλά, βαθμολογείστε τα συναισθήματά σας για το όνειρό σας για να δείτε σε τι συναισθηματική διαύγεια βρίσκεστε.
-2 Αν νοιώθετε τρομαγμένοι, απογοητευμένοι ή ανήσυχοι πως το όνειρό σας δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ, τότε γράψτε τις δύο πιο τρομαχτικές σκέψεις για το όνειρό σας. Ο σκοπός σας είναι να βοηθηθείτε ούτως ώστε να προσδιορίσετε τις αρχικές αιτίες για τις αρνητικές σας σκέψεις. Μόλις αρχίσετε να αναγνωρίζετε τις αιτίες για αυτές σας τις σκέψεις, θα είσαστε σε επιφυλακή για να ανακαλύψετε το μονοπάτι των νευροσυσχετισμών αυτών.
-3 Γράψτε μια σκέψη ή μια πεποίθηση σχετικά με το όνειρό σας που σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα. Μετά γράψτε κι άλλη μια τέτοια σκέψη, κι άλλη μία μέχρι το συναισθηματικό σας “θερμόμετρο” να φτάσει στην κλίμακα του “10”
Σας δίνω ένα παράδειγμα
Όνειρο: Έχω μια υπέροχη σχέση με έναν σύντροφο που με κάνει να γελάω και έχουμε κοινούς στόχους και αναζητήσεις στη ζωή.
Αρνητικές πεποιθήσεις:
α)Άλλο ένα σαββατοκύριακο και είμαι μόνος/η.
β)Χρειάζεται να κάνω ένα επαγγελματικό ταξίδι αυτό το σαββατοκύριακο και δεν έχω κανέναν να έρθει μαζί μου.
Νέος τρόπος σκέψης
α) Μου αρέσει που έχω ένα τεράστιο κρεββάτι στη διάθεσή μου.
β)Το να ταξιδεύεις είναι μια περιπέτεια και πάντα συναντώ νέους ανθρώπους. Ίσως να συναντήσω την αδελφή ψυχή μου καθώς ταξιδεύω.
γ) Τα πράγματα πάντα δουλεύουν υπέρ μου, ακόμα κι όταν νοιώθω απογοητευμένος/η.
δ)Έχω υπέροχους φίλους-ες που με αγαπάνε και είναι πάντα δίπλα μου αν τους χρειαστώ.
Να θυμάστε, πως το σύνολο των σκέψεών σας και η συναισθηματική σας κατάσταση είναι τα σημεία έλξης σας. Κρατάτε πάντα την ενέργειά σας στο “10”.
Απόσπασμα από το ηλεκτρονικό βιβλίο  EFT FOR EVERYONE της  Karen Curry

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *