Στρέμματα με διαμάντια

Αυτή είναι η αληθινή ιστορία ενός Αφρικανού αγρότη, που επηρεάστηκε τόσο πολύ από ιστορίες άλλων αγροτών που έκαναν περιουσία ανακαλύπτοντας κοιτάσματα διαμαντιών, ώστε πούλησε το αγρόκτημά του και πέρασε τη ζωή του ψάχνοντας, χωρίς επιτυχία, να βρει τα πολύτιμα πετράδια. Πάμπφτωχος, απελπισμένος και μόνος, αυτοκτόνησε πέφτοντας σ’ ένα ποτάμι.
Στο μεταξύ, ο νέος ιδιοκτήτης του αγροκτήματος ανακάλυψε μια αξιοπερίεργη πέτρα στην κοίτη του ποταμού του και την τοποθέτησε στο περβάζι του τζακιού. Κάποιος επισκέπτης εξέτασε την πέτρα και δεν μπορούσε να πιστέψει τι κρατούσε στα χέρια του : επρόκειτο για ένα από τα μεγαλύτερα διαμάντια που είχαν ανακαλυφθεί ποτέ. Το αγρόκτημα που είχε πουλήσει ο πρώτος αγρότης με σκοπό να βρει ένα κοίτασμα διαμαντιών, είχε στην πραγματικότητα αποδειχτεί ότι ήταν το πιο αποδοτικό αδαμαντωρυχείο της ηπείρου.
Ο πρώτος ιδιοκτήτης είχε ήδη στην κατοχή του στρέμματα με διαμάντια όταν τα πούλησε για ένα κομμάτι ψωμί για να ψάξει αλλού για διαμάντια !!!!!
Το δίδαγμα  αυτής της ιστορίας είναι ότι τα διαμάντια, όπως και οι ευκαιρίες, υπάρχουν μεταμφιεσμένα. Τα διαμάντια, όταν είναι ακατέργαστα, δεν μοιάζουν με διαμάντια. Χρειάζονται την κατεργασία, το ίδιο και η μελέτη και η προετοιμασία πρέπει να προϋπάρξουν πριν οι ευκαιρίες αποκαλυφθούν.
Όλα τα ταλέντα, τις δεξιότητες και τις ικανότητες που απαιτούνται για οτιδήποτε θέλουμε τα έχουμε ήδη μέσα μας, χωρίς ακόμα να έχουν αναπτυχθεί και δουλευτεί. Οτιδήποτε χρειαζόμαστε βρίσκεται κάτω από τα πόδια μας ή τουλάχιστον σε τόσο κοντινή απόσταση που δε χρειάζεται να ψάξουμε αλλού για να πετύχουμε τους στόχους μας.
Αν ο πρώτος ιδιοκτήτης είχε δώσει στον εαυτό του το χρόνο να μελετήσει και να  προετοιμαστεί, να καταλάβει με τι μοιάζουν τα διαμάντια όταν είναι ακατέργαστα, κι αν είχε πραγματικά εξερευνήσει το μέρος όπου βρισκόταν πριν ψάξει αλλού, όλα του τα όνειρα θα είχαν βγει αληθινά.
Ο καθένας μας έχει το δικό του αγρόκτημα με διαμάντια. Πριν βγούμε να ψάξουμε για άλλα, πιο εύφορα λιβάδια, ας εξερευνήσουμε πρώτα τα δικά μας, που είναι εξίσου εύφορα. Κι αν βλέπουμε κάποιου άλλου να είναι πιο εύφορα, είναι γιατί εκείνος τα έχει φροντίσει και προσέξει περισσότερο. Όταν κοιτάζεις άλλα λιβάδια, να θυμάσαι ότι και οι άλλοι άνθρωποι κοιτάζουν το δικό σου και έχουν κι εκείνοι την άποψη πως το δικό σου λιβάδι είναι πιο εύφορο από το δικό τους…..
Τα διαμάντια, όπως και οι ευκαιρίες, προϋποθέτουν κάποια δουλειά, αλλά όταν πληρώσεις  το τίμημα αυτής της δουλειάς και γίνεις ειδικός στον τομέα σου, θα δρέψεις άφθονους καρπούς και θα τους απολαύσεις. Οι περισσότεροι θα χαρακτηρίσουν ως «καλή τύχη» το ότι σκόνταψες πάνω στο κοίτασμα των διαμαντιών σου και αυτό γιατί μόνο έτσι μπορούν να ερμηνεύσουν το ότι σε αυτούς λείπουν οι ευκαιρίες….γιατί…οι περισσότεροι άνθρωποι ξεχνούν το γεγονός ότι οι ευκαιρίες περιμένουν να τις αναγνωρίσεις. Για να δουλέψεις το αδαμαντορυχείο σου, χρειάζεται να ξεχωρίσεις από το πλήθος !


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *