Θλίψη και Οργή

Ήταν μια φορά κι έναν καιρό…μια πανέμορφη λίμνη.
Ήταν μια λίμνη με νερά κρυστάλλινα και καθαρά όπου κολυμπούσαν ψάρια όλων των χρωμάτων, κι όπου όλες οι αποχρώσεις του πράσινου λαμπύριζαν διαρκώς…
Ως εκείνη τη μαγική και διάφανη λίμνη έφτασαν η Θλίψη και η Οργή για να κάνουν μπάνιο παρέα.
Και οι δύο έβγαλαν τα ρούχα τους και γυμνές, μπήκαν στη λίμνη.
Η Οργή, που βιαζόταν (όπως συμβαίνει πάντα στην οργή χωρίς να ξέρει «γιατί» ), έκανε μπάνιο στα γρήγορα, κι ακόμα πιο γρήγορα, βγήκε από το νερό…
Αλλά η οργή είναι τυφλή και δεν βλέπει ξεκάθαρα την πραγματικότητα. Έτσι, γυμνή και καθαρή, φόρεσε βγαίνοντας από το νερό το πρώτο ρούχο που βρήκε…
Και συνέβη εκείνο το ρούχο να μην είναι το δικό της, αλλά της θλίψης…
Κι έτσι, ντυμένη θλίψη, η Οργή έφυγε….
Πολύ ήρεμη, πολύ γαλήνια, διατεθειμένη όπως πάντα να παραμείνει σε όποιο μέρος βρίσκεται, η Θλίψη τελείωσε το μπάνιο της και – χωρίς καμιά βιασύνη – ή καλύτερα χωρίς συναίσθηση του χρόνου που περνάει, τεμπέλικα και αργά, βγήκε από τη λίμνη.
Στην όχθη συνειδητοποίησε ότι τα ρούχα της δεν ήταν πια εκεί.
Όπως όλοι ξέρουμε, αν υπάρχει κάτι που δεν αρέσει καθόλου στη θλίψη, είναι να μένει γυμνή. Έτσι, φόρεσε το μοναδικό ρούχο που υπήρχε δίπλα στη λίμνη : το φόρεμα της Οργής….
Λένε, ότι από τότε, πολλές φορές συναντάμε την Οργή τυφλή, σκληρή, τρομερή και θυμωμένη. Αλλά αν σταματήσουμε για λίγο και κοιτάξουμε καλύτερα, καταλαβαίνουμε ότι αυτή η οργή που βλέπουμε είναι μόνο μια μεταμφίεση, κι ότι πίσω από την  όψη της οργής, στην πραγματικότητα, κρύβεται η Θλίψη !!!


Comments

4 responses to “Θλίψη και Οργή”

 1. Καλή μου bellavista έφτασα στο blog σου ενώ έψαχνα ό,τι σχετικό με τον Xόρχε Μπουκάυ. Και τότε ξαφνιάστηκα που το blog σου έχει ίδια μορφή (όχι περιεχόμενο) με το δικό μου. Μετά κοντοστάθηκα και διάβασα λίγα αποσπάσματα και αποφάσισα να σε προσθέσω στο blogroll μου και να σε διαβάζω συχνά. Ιδιαίτερα όταν θέλω να ηρεμίσω απ’την φουρτούνα της κάθε μέρας. Νάσαι καλά γλυκειά μου, για την όμορφη συλλογή σου. Φιλικά, Ginger (όπως πιπερόριζα αλλά … γλυκειά!)

 2. mybellavista Avatar
  mybellavista

  Σ’ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, αγαπητή Ginger. Σε καλοσωρίζω στο blog μου και χαίρομαι που σου προσφέρουν γαλήνη τα άρθρα μου. Καλό ξεκίνημα με το blog σου, θα το προσθέσω στις καθημερινές μου “στάσεις” στο διαδίκτυο. Φιλικά mybellavista

 3. Kωνσταντίνος Παληόπουλος Avatar
  Kωνσταντίνος Παληόπουλος

  Ανήμερα της ημέρας της Γυναίκας μπήκα στο ιστολόγιο σου. Αν είσαι γυναίκα ,με το θρόισμα της συνείδησης σου, κοσμείς το γονιμοποιό ρόλο του φύλου σου. Εύχομαι να εισέρχομαι τακτικά στο θαυμάσιο ιστολόγιο σου και να έχω εποικοδομητική επικοινωνία, κι αν γίνεται, να σε γνωρίσω εκ του σύνεγγυς. Να είσαι καλά. Σε ευχαριστώ για την… αύρα που μου προσέφερες.

  1. mybellavista Avatar
   mybellavista

   Καλημέρα Κωνσταντίνε και καλώς όρισες στο σπιτικό μου. Σ΄ευχαριστώ πολύ για το όμορφα λόγια σου, σε αυτόν εδώ το χώρο αφήνω κάποια κομμάτια της ψυχής μου, λέξεις και σκέψεις που με άγγιξαν και με βοήθησαν στο ταξίδι της αυτογνωσίας και της αυτοβελτίωσης. Χαίρομαι που σου αρέσει και που σε άγγιξε ευχάριστα η πένα μου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *