Το μολύβι και ο άνθρωπος

Ο κατασκευαστής μολυβιών πήρε το μολύβι στην άκρη, λίγο πριν το τοποθετήσει μέσα στο κουτί.
«Υπάρχουν 5 πράγματα που χρειάζεται να γνωρίζεις», είπε στο μολύβι, «προτού σε στείλω έξω στον κόσμο. Πάντα να τα θυμάσαι και μην τα ξεχάσεις ποτέ, και θα γίνεις το καλύτερο μολύβι που θα μπορούσες να γίνεις»
«Πρώτον :Θα είσαι ικανό να κάνεις σπουδαία πράγματα, αλλά μόνο αν επιτρέψεις στον εαυτό σου να σε κρατάει το χέρι Κάποιου».
«Δεύτερον: κατά καιρούς θα υποστείς επίπονο ξύσιμο, αλλά το χρειάζεσαι για να γίνεις καλύτερο μολύβι».
«Τρίτον: θα έχεις την ικανότητα να διορθώνεις τα λάθη που κάνεις».
«Τέταρτον: το πιο σημαντικό κομμάτι σου βρίσκεται πάντα μέσα σου».
«Και Πέμπτον: σε κάθε επιφάνεια που θα σε χρησιμοποιούν, πρέπει να αφήνεις το σημάδι σου. Ανεξάρτητα από τις συνθήκες, πρέπει να συνεχίζεις να γράφεις».
Το μολύβι κατάλαβε όσα άκουσε και υποσχέθηκε να τα θυμάται, και πήγε μέσα στο κουτί με στόχους στην καρδιά του.
Τώρα αντικατέστησε το μολύβι με τον εαυτό σου. Πάντα να τα θυμάσαι και να μην τα ξεχνάς, και θα γίνεις ο καλύτερος άνθρωπος που θα μπορούσες να γίνεις.
«Πρώτον : θα μπορέσεις να καταφέρεις σπουδαία πράγματα, αλλά μόνο αν επιτρέψεις στον εαυτό σου να τον προστατεύει ο Θεός. Και να επιτρέψεις σε κάποιον άλλο άνθρωπο να έρθει κοντά σου για όλα τα προτερήματα που διαθέτεις.»
«Δεύτερον : θα υποστείς οδυνηρές εμπειρίες κατά καιρούς, αντιμετωπίζοντας διάφορα προβλήματα στη ζωή, αλλά τα χρειάζεσαι για να γίνεις πιο δυνατό άτομο.»
«Τρίτον : θα μπορείς να διορθώνεις τα λάθη που κάνεις.»
«Τέταρτον : το πιο σημαντικό κομμάτι σου είναι αυτό που έχεις μέσα σου.»
«Και Πέμπτον : σε κάθε επιφάνεια που περπατάς, πρέπει να αφήνεις το σημάδι σου. Ανεξάρτητα από τις συνθήκες, πρέπει να συνεχίζεις να εκτελείς τα καθήκοντά σου.»
*****************************************************************************************************************
Είμαστε ασυνείδητα δυνατοί. Η μεγαλύτερη τραγωδία είναι ότι φοβόμαστε τη δύναμή μας, δεν φοβόμαστε το σκοτάδι, αλλά το φως. Χρειάζεται να καταλάβουμε πως δεν είναι τα γεγονότα που μας επηρεάζουν, αλλά ο τρόπος που τα ερμηνεύουμε. Αυτό που είναι σημαντικό, δεν είναι αυτό που κατακτώ, αλλά αυτό που γίνομαι για να επιτύχω αυτό που θέλω να πετύχω.
Ο φόβος μας οδηγεί σε συμπεριφορές
Όταν φοβάσαι την αποτυχία, δεν προσπαθείς.
Όταν έχεις ένα φόβο, ταυτίζεσαι με αυτόν.
Όταν φοβάσαι ότι θα αποτύχεις, αυτό που δίνεις είναι περιορισμένο.
Είναι απίστευτες οι δικαιολογίες που έχουμε στο νου μας για να μην κάνουμε πράγματα.
Η μεγαλύτερή σου επιθυμία σκοντάφτει με το μεγαλύτερό σου φόβο.
Μόνο όταν έρθεις αντιμέτωπος με τον μεγαλύτερό σου φόβο (και τους φόβους σου γενικά) τότε μεγαλουργείς.
Βγες έξω από τις γραμμές και ζωγράφισε εκεί.  Ο κόσμος είσαι ΕΣΥ.
Ανέλαβε δράση για τον εαυτό σου.
Γεννήθηκες την κατάλληλη εποχή. Είσαι ένα πολύ σημαντικό άτομο και μόνο ΕΣΥ μπορείς να εκπληρώσεις το σκοπό για τον οποίο γεννήθηκες.


Comments

2 responses to “Το μολύβι και ο άνθρωπος”

 1. Μακάρι να ήμουνα παιδί τώρα και να μεγάλωνα με τις διηγήσεις σου. Αντίθετα μεγάλωσε με χαζουλίτσες της Θείας Λένας….. Τυχερό το παλικάρι σου. Σίγουρα του διάβασες πολλά τέτοια όταν ήταν μικρούλης. Φιλιά bellavista μου!

  1. mybellavista Avatar
   mybellavista

   Μα είμαστε ακόμα παιδιά καλή μου glykeiapiperoriza!!! απλά τώρα έχουμε περισσότερες εμπειρίες και μπορούμε να αντιδρούμε στις προκλήσεις με διαφορετικό τρόπο. Θυμάμαι τη Θεία Λένα που μας κρατούσε συντροφιά από το ραδιόφωνο, όμορφα χρόνια.. περιμέναμε να ακούσουμε το “Καλημέρα σας παιδιά, τραλαλα σηκωθείτε με χαρά τραλαλαλα, η χρυσή ανατολή στη δουλειά μας προσκαλεί, τραλαλα τραλαλα” και το νέο παραμύθι…http://www.youtube.com/watch?v=2vvc1vKRLPo&feature=player_embedded
   Σ’ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, χαίρομαι που οι διηγήσεις μου σου κρατάνε συντροφιά και στο γιο μου αρέσουν πολύ και τις απολαμβάνει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *