Επιλογή : Ανακάλυψα ότι πάντα έχω επιλογές και μερικές φορές, πρόκειται μόνο για μια επιλογή στάσης απέναντι στα πράγματα….

Όσοι έχουν την ψευδαίσθηση ότι δεν είναι τίποτα περισσότερο από ανθρώπινοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, που χειραγωγούνται από προγραμματιστές τους οποίους δεν ελέγχουν, δεν θα κατανοήσουν ποτέ πλήρως τι σημαίνει αγάπη ή ζωή.
Έχουμε γεννηθεί μοναδικοί, δεν έχουμε όμοιό μας. Το μυαλό, ο χαρακτήρας και το πνεύμα μας, είναι αποκλειστικά δικά μας. Καθώς αναπτύσσουμε αυτά τα γνωρίσματα, μπορεί, καμιά φορά, να βρεθούμε στο έλεος στυγνών, απερίσκεπτων ατόμων, που θέλουν να μας μετατρέψουν σε κλώνους τους. Αλλά, όσο εμείς πιστεύουμε ότι είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε τις επιλογές μας, είμαστε ασφαλείς. Αυτή η μεγάλη δύναμη να επιλέγουμε μάλλον, παρά να μας επιλέγουν, παραμένει δική μας για πάντα.
Ωστόσο, πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα μας λένε ότι είμαστε ανίσχυροι, ότι είμαστε πιόνια. Το αν θα το αποδεχτούμε ή το απορρίψουμε είναι απλώς άλλη μια δική μας επιλογή.
Υπάρχουν πάρα πολλά επιτυχή παραδείγματα για να μην πιστεύουμε ότι είμαστε ελεύθεροι να αλλάξουμε τον εαυτό μας, τις πεποιθήσεις μας και το σκοπό της ζωής μας. Μπορούμε να επιλέξουμε να αγαπάμε ή να μισούμε, να είμαστε ευτυχισμένοι ή απελπισμένοι, ελεύθεροι ή καταπιεσμένοι, μεγαλόψυχοι ή πικρόχολοι. Το να έχουμε ελευθερία περιλαμβάνει και την ευθύνη για τις επιλογές μας. Μακροπρόθεσμα, είμαστε υπεύθυνοι για τη ζωή μας και για τον τρόπο που τη ζούμε.