Θέλω να ξέρω

“Δανείζομαι” από το blog  της φίλης myorama αυτό το όμορφο ποίημα μιας ανώνυμης Ινδιάνας, είναι ένας όμορφος ύμνος στην αποδοχή που έχει ένας συνειδητοποιημένος άνθρωπος για τον συνάνθρωπό του, απολαύστε το:
Αφιερωμένο σε όλους αυτούς που στέκονται στο κέντρο της φωτιάς του ονείρου τους….. αυθεντικοί περιπατητές αλλά δεν κάνουν πίσω.
Δε με ενδιαφέρει τι δουλειά κάνεις. Θέλω να ξέρω τι σε κάνει να πονάς κι αν τολμάς να ονειρευτείς το να καταφέρεις να κάνεις αυτό που η καρδιά σου λαχταρά.
Δε με ενδιαφέρει πόσο χρονών είσαι. Θέλω να ξέρω αν ρισκάρεις να φανείς κουτός για χάρη της αγάπης και των ονείρων σου.
Δε με ενδιαφέρει ποιοί πλανήτες είναι γύρω από το φεγγάρι σου. Θέλω να ξέρω αν έχεις αγγίξει το βάθος της δικής σου λύπης, αν είσαι ανοιχτός στις προδοσίες ή αν έχεις ζαρώσει από το φόβο.
Θέλω να ξέρω αν μπορείς να μείνεις με τον πόνο το δικό σου και το δικό μου, χωρίς να τρέξεις να κρυφτείς.
Θέλω να ξέρω αν μπορείς να μείνεις με τη χαρά τη δικιά μου ή τη δικιά σου. Αν μπορείς να χορέψεις στην αγριάδα και να αφήσεις τη έκσταση να σε γεμίσει χωρίς να ανησυχείς και να πρέπει να προσέχεις να είσαι ρεαλιστής και να θυμάσαι τα όριά σου.
Δε με ενδιαφέρει αν η ιστορία που λες είναι αληθινή. Θέλω να ξέρω αν τολμάς να απογοητεύσεις κάποιον με το να είσαι ο εαυτός σου. Αν αντέχεις την κατηγορία αρκεί να μην προδώσεις τη δική σου ψυχή.
Θέλω να ξέρω αν μπορείς να είσαι χωρίς πίστη αλλά παρόλα αυτά άξιος εμπιστοσύνης.
Θέλω να ξέρω αν μπορείς να δεις την ομορφιά ακόμη και όταν δεν είναι όμορφη η μέρα.
Δε με ενδιαφέρει να μάθω πόσα λεφτά έχεις. Θέλω να ξέρω αν μπορείς να σηκωθείς μετά από ένα βράδυ θλίψης και απόγνωσης και να κάνεις ότι χρειάζεται να γίνει για τα παιδιά.
Δε με ενδιαφέρει που και τι έχεις σπουδάσει. Θέλω να ξέρω αν κάτι σε στηρίζει μέσα σου όταν όλα έξω καταρρέουν.
Θέλω να ξέρω αν μπορείς όταν είσαι μόνος με τον εαυτό σου να απολαμβάνεις αυτές τις μοναχικές στιγμές.
Δε με ενδιαφέρει ποιός είσαι και πως έφτασες ως εδώ. Θέλω να ξέρω αν μπορείς να σταθείς στην άκρη της θάλασσας και  να φωνάξεις στο ασήμι της πανσέληνου και στο χρυσάφι το ήλιου:
Ναι, είμαι άνθρωπος σημαντικός και η ζωή μου ανήκει !!!
*********************************************************************************************************************************
Στη ζωή δεν μετράει το ποιός είσαι, αλλά αν κάποιος σε αγαπάει, σε δέχεται και σε εκτιμά για αυτό που είσαι, ή μάλλον καλύτερα …παρότι είσαι αυτό που είσαι !!!


Comments

3 responses to “Θέλω να ξέρω”

 1. Πολύ σημαντικά τα λόγια ετούτα…βάλσαμο σε όλα όσα μέσα μας κουβαλάμε…. αλήθεια έχουμε αναλογιστεί πόσα θέλουμε να ξέρουμε και πόσα όσοι λεν πως μαγαπάνε? και μας ξέρουν… μοιραζόμαστε τον ίδιο φόβο ή απλά κάποιοι τελικά έχουν περάσει απέναντι – σε άλλο επίπεδο- και όλα όσα ήθελαν να ξέρουν για εμάς, απλά σε μια κακιά στιγμή παραιτήθηκαν? και έπαψαν να ενδιαφέρονται για όλα εκείνα που θέλουν να ξέρουν… εγώ απλά θα πω είμαι εδώ … μπορεί να αλλάζω σάρκα αλλά ψυχή δεν θα αλλάξω ποτέ…. με αυτήν με γνώρισαν με αυτή με αγάπησαν με αυτή αγάπησα κι εμένα και συνεχίζω … αν κάτι άλλαξε είναι ο τρόπος μάλλον που βλέπουμε τα πράγματα…
  Καλή Χρονιά με υγεία και ευτυχισμένες στιγμές!!!!

  1. mybellavista Avatar
   mybellavista

   Συνέχισε να είσαι ο εαυτός σου, είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να του κάνεις, άλλαξε μόνο αυτά που σε κάνουν να νιώθεις δυσάρεστα- αν υπάρχουν. Η μεγαλύτερη ευτυχία στη ζωή είναι να ξέρεις πως σ’ αγαπούν επειδή είσαι ο εαυτός, ή σωστότερα ότι σ’ αγαπούν παρόλο που είσαι ο εαυτός σου. Και αυτό το κάνουν μόνο οι πραγματικά δικοί μας άνθρωποι….

 2. Κορυφαίο για να ξεκινήσω τη δουλειά σήμερα, νιώθω καλύτερα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *