Το πέπλο των ευχών- Η αληθινή δύναμη που κρύβεται πίσω από μια ευχή

Οι ευχές ανήκουν στις ισχυρότερες κινητήριες δυνάμεις της ζωής μας. Μπορούν να αποτελέσουν μια δύναμη που σας καθοδηγεί και σας κινητοποιεί. Το να ακολουθούμε τις ευχές μας μπορεί να δώσει νόημα και ενέργεια στη ζωή μας. Στο δρόμο προς την εκπλήρωση μιας ευχής όχι μόνο ερχόμαστε πιο κοντά στο στόχο μας, αλλά ταυτόχρονα ανακαλύπτουμε περισσότερα για τη ζωή και για τον ίδιο μας τον εαυτό.
Φανταστείτε πως είστε ένας μαγνήτης. Μέσα σας δρουν συνάμα ελκτικές και απωθητικές δυνάμεις. Αν δεν υπήρχαν δυνάμεις απώθησης, ο μαγνήτης σας θα τραβούσε αμέσως αυτό που εκπέμπετε προς τα έξω με τη μορφή μιας ευχής ή μιας επιθυμίας.
Κάθε εσωτερική εικόνα ή εσωτερική κινηματογραφική ταινία – αν την τροφοδοτούμε με το κατάλληλο συναίσθημα – θα τραβήξει στη ζωή σας ακριβώς το συμβάν ή τον άνθρωπο που ονειρεύεστε. Ζούμε σε έναν κόσμο πολικότητας. Αυτό σημαίνει ότι τα πάντα έχουν δύο πόλους. Δεν υπάρχει ούτε μια δύναμη χωρίς την αντίθετή της. Όλα έχουν πάντοτε δύο όψεις και μπορούν να λάβουν όλες τις ενδιάμεσες διαβαθμίσεις.
Σε κάθε επιχείρημα αντιστοιχούν αντεπιχειρήματα. Σε κάθε κινητοποίηση υπάρχουν αμφιβολίες. Και σε κάθε ευχή που κάτι έλκει, υπάρχουν δυνάμεις απώθησης. Αυτές οι αντίθετες δυνάμεις στο ανθρώπινο σύστημά σας είναι οι επιδράσεις των πέπλων:  φόβοι, συγκινήσεις, σκέψεις αμφιβολίας ή εσωτερικής διχογνωμίας, εσωτερικές συγκρούσεις… Όλα αυτά προκαλούν μια αντιφατική ακτινοβολία στο σύστημά σας.
Η δύναμη της αλήθεις επιφέρει τάξη σε αυτό το χάος. Με το που θα μάθετε τι πραγματικά συμβαίνει εντός αλλά και εκτός του συστήματός σας, θα εξουδετερωθούν σιωπηρά η πλάνη και η σύγχυση. Αυτή η συνειδητή γνώση μέσα σας χαρίζει διαύγεια και ο ξεκάθαρα ρυθμισμένος μαγνήτης σας δρα στους άλλους ανθρώπους σαν πολύτιμος λίθος: έχει μεγάλη αξία, είναι όμορφος και θελκτικός.
Ο μαγνήτης σας και ο νόμος της αντήχησης δεν αποτελούν εργαλεία για να εκβιάσετε την πραγματικότητα. Δεν είναι αποτελεσματικά. Εσείς οι ίδιοι είστε το εργαλείο προκειμένου να κατανοήσετε την πραγματικότητα και να γνωρίσετε τον εαυτό σας, προκειμένου να αγαπήσετε περισσότερο τον εαυτό σας και τη ζωή σας. Η δύναμη της ευχής είναι το δέλεαρ του σύμπαντος για να κάνετε κι εσείς το ίδιο. Και η ευχή που εκπληρώνεται με τον τρόπο αυτό είναι η επιβράβευση.
Αναρωτηθήκατε όμως ποτέ για ποιο λόγο κάνετε αυτές τις ευχές; Είναι εξαιρετικά σημαντικό να το μάθετε αυτό, διότι στον εξωτερικό κόσμο την πραγματικότητά σας ακτινοβολούν και έλκουν όχι μόνο η δύναμη της φαντασίας σας, αλλά και οι δυνάμεις των συναισθημάτων που δρουν στο σύστημά σας.
Αν δεν γνωρίζετε την αληθινή, βαθιά αιτία πίσω από μια ευχή, είναι πολύ πιθανό να ακολουθείτε μια πλάνη του μυαλού σας. Αν γνωρίζετε το γιατί σε μια ευχή, θα βρείτε και για ποιο λόγο δεν έχει πιάσει μέχρι τώρα. Αυτό το γιατί σας δείχνει ποιες δυνάμεις δρουν παρασκηνιακά σε μια ευχή.
Ας υποθέσουμε πως εύχεστε να είχατε πολλά λεφτά. Αν θέσετε στον εαυτό σας τις δύο βασικές ερωτήσεις για τη συνειδητή παρατήρηση, θα βρεθείτε στα ίχνη της αλήθειας.
Ερώτηση 1: Ποιος ή τι είμαι; Ποιος ή τι έχει τον πρώτο λόγο; Πρόκειται για ευχή ή για επιθυμία;
Ερώτηση 2: Τι συμβαίνει εδώ; Ποιες δυνάμεις δρουν πραγματικά πίσω από αυτή την όμορφη και θετική φαντασίωση;

Πρακτική εξάσκηση: Η αληθινή δύναμη που κρύβεται πίσω από μια ευχή

Βήμα 1: Γράψτε σε ένα φύλλο χαρτί τις μεγαλύτερες ευχές σας αυτή τη στιγμή. Σημειώστε ό,τι σας έρχεται στο νου χωρίς σειρά προτεραιότητας ή αξιολόγηση.

Βήμα 2: Στη συνέχεια γράψτε καθεμιά από τις ευχές σαν τίτλο στο δικό της ξεχωριστό χαρτί.

Βήμα 3: Διαλέξτε μια ευχή και κάντε το λεγόμενο “brainstorming”, δηλαδή μια δημιουργική συλλογή σκέψεων. Γράψτε, ποιες πιθανές δυνάμεις (επιθυμίες, σκέψεις, συναισθήματα) βρίσκονται σε γενικές γραμμές πίσω από μια τέτοια ευχή. Γράψτε τες, ανεξάρτητα από το αν ισχύουν ή όχι στη δική σας περίπτωση.

Βήμα 4: Όταν δεν μπορείτε να σκεφτείτε κάτι άλλο, εξετάστε τη λίστα σας από την προσωπική σας σκοπιά και σημειώστε τα σημεία που σας αφορούν από πλευράς συναισθημάτων.

Βήμα 5: Τα σημεία αυτά είναι τα αληθινά ατομικά σας “κίνητρα ευχών“. Εξετάστε τώρα αν υπάρχουν άλλες πιθανότητες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν με κάποιο τρόπο στην εκπλήρωση των κινήτρων / επιθυμιών σας. Ενεργήστε και πάλι όπως κάνατε στο Βήμα 3. Γράψτε πρώτα όλες τις θεωρητικές δυνατότητες που σας έρχονται στο νου, σαν να θέλατε να συμβουλεύσετε ένα άλλο άτομο. Έτσι ενδεχομένως θα αποκτήσετε μια εντελώς νέα αντίληψη για τη ζωή σας.

Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να εξετάσετε καθεμιά από τις επίμονες ευχές σας. Είναι πιθανό πίσω από μια φαινομενική ευχή να ανακαλύψετε μια άλλη, εντελώς διαφορετική, που έχει μέσα της περισσότερη αλήθεια. Είναι επίσης πιθανό να μπορέσετε στο σημείο αυτό, να πάτε ένα βήμα παραπέρα. Είναι σαν ένα εσωτερικό κυνήγι θησαυρού, που σίγουρα θα σας ανταμείψει, διότι θα βρείτε την αληθινή επιθυμία μέσα σας. Και τίποτα δεν είναι πολυτιμότερο από το να γνωρίζετε με βεβαιότητα την επιθυμία αυτή.

Η αξία των συμπερασμάτων που θα εξάγετε από αυτό το κυνήγι του θησαυρού είναι ανεκτίμητη, αφού θα συνειδητοποιήσετε τι σας παραπλανά και σας κρατάει δέσμιους στην πραγματικότητα, αλλά και τι σας δίνει ώθηση να προχωρήσετε.

Η ευχή, η πλάνη και η φυγή είναι παραπλήσιες. Επιδιώκοντας να ξεφύγετε από αυτό που υπάρχει τη δεδομένη στιγμή, ξεφεύγετε από την ίδια σας τη ζωή.

Η ζωή σας, σας χρειάζεται εδώ και τώρα!!!

Απόσπασμα από το βιβλίο “Τα 7 πέπλα της αλήθειας” του Ruediger Schache


Comments

7 responses to “Το πέπλο των ευχών- Η αληθινή δύναμη που κρύβεται πίσω από μια ευχή”

 1. Καλησπέρα …. όλα είναι θέμα πολύ σωστά γράφει το απόσπασμα σου, πρακτικής εξάσκησης και λόγω της πολικότητας κάποια πράγματα διαφοροποιούνται.
  Υ.Γ. μια ευχή που δεν είχε την ακόλουθη σειρά βημάτων που αναφέρεται στα 7 πέπλα, έγινε πραγματικότητα χτες. Μια ευχή να μπορέσω να δω αλλιώς τα πράγματα, και να αισθανθώ αλλιώς από τους γύρω μου, δεν μπορείς να φανταστείς πόση χαρά, ελπίδα , πήρα..ότι όλα θα έρθουν στο σωστό δρόμο, όποιος κι αν είναι αυτός – με βότσαλα, με πετραδακι, με δρόμους παγίδες- αρκεί που μπαίνω σιγά σιγά σε άλλη διαδικασία. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο χαρούμενη νιώθω… από τις απλές καθημερινές στιγμές που γίνονται ευχές για μια καλύτερη αντιμετώπιση της ζωής του σήμερα και όχι του χτες ή του αύριο.
  Την καλησπέρα μου!!!

 2. mybellavista Avatar
  mybellavista

  Χαίρομαι για σένα και για την ευχή σου που πραγματοποιήθηκε. Δεν έχει σημασία αν είναι μικρή ή μεγάλη η ευχή και η επιθυμία που έχουμε, σημασία έχει να βάζουμε μικρούς στόχους στην αρχή και να απολαμβάνουμε το συναίσθημα που μας δημιουργεί η πραγματοποίησή τους. Και σιγά σιγά, με την εξάσκηση θα φτάσουμε να πραγματοποιούμε ακόμα μεγαλύτερους στόχους. Χρειάζεται υπομονή, επιμονή και να μην αποθαρυνόμαστε σε κάθε δυσκολία.
  Πάντοτε να παραμένεις στο παρόν, γιατί όλα τα λάθη έρχονται είτε από το παρελθόν είτε από το μέλλον. Αυτό που πέρασε, πέρασε. Διαφορετικά δεν θα σε αφήσει αυθεντική στο παρόν. Και ό,τι δεν έχει έρθει, δεν έχει έρθει ακόμη. Μην σκοτίζεσαι μάταια για το μέλλον. Διαφορετικά το μέλλον θα μπει μέσα στο παρόν και θα το καταστρέψει. Να είσαι αληθινή στο παρόν και τότε θα είσαι αυθεντική και θα μπορείς να κουμαντάρεις τη ζωή σου.
  Εύχομαι ολόψυχα να πραγματοποιήσεις κάθε αλλαγή και κάθε ευχή σου 🙂

 3. Η ευχή έχει νόημα και δύναμη όταν συνοδεύεται από το ταιριαστό γι΄ αυτήν συναίσθημα. Αυτό είναι η ουσία πιστεύω, αλλιως είναι μόνο λόγια!

  1. mybellavista Avatar
   mybellavista

   Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου newagemama, ό,τι σκεφτόμαστε και ό,τι αισθανόπμαστε αυτό λαμβάνουμε. Αν σκεφτόμαστε ότι η επιθυμία μας είναι πραγματικά μεγάλη, προκαλούμε δυσκολίες και καθυστερήσεις στο να λάβουμε αυτό που επιθυμούμε. Αλλά οι έννοιες μεγάλο ή μικρό δεν υπάρχουν για το νόμο της έλξης, όπως δεν υπάρχει και η έννοια του χρόνου. Μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα στη ζωή μας, ενεργοποιώντας τη μέγιστη δύναμη στο σύμπαν, και το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να εκπέμπουμε αγάπη!

 4. H euxh pragmatopifike?

  1. mybellavista Avatar
   mybellavista

   @maris Η ευχή πραγματοποιείται όταν πιστέψεις πως σου αξίζει να αποκτήσεις αυτό που εύχεσαι. Όλες οι “μέθοδοι” που διαβάζουμε και που αναφέρουμε, λειτουργούν όμως χρειάζεται πρώτα να έχουμε κάνει δουλειά με τον εαυτό μας για να μπορέσουμε να βιώσουμε αυτό που ζητάμε. Όταν βρισκόμαστε σε ένα εστιατόριο με την παρέα μας, δίνουμε την παραγγελία μας στο σερβιτόρο και μετά κουβεντιάζουμε με την παρέα μας μέχρι να έρθει η παραγγελία μας. Δεν περνάμε την ώρα μας σκεπτόμενοι τι κέφια έχει ο σερβιτόρος, με ποιο τρόπο θα δώσει την παραγγελία μας στον σεφ, πως είναι τα κέφια του σεφ, πως μαγείρεψε το φαγητό, πως ήρθαν τα υλικά στο εστιατόριο κλπ. Δίνουμε την παραγγελία μας και είμαστε ΣΙΓΟΥΡΟΙ πως θα μας φέρουν αυτό που παραγγείλαμε. Κάπως έτσι λειτουργεί και η “διαδικασία εκπλήρωσης των ευχών”. Δοκίμασε το, ακολούθησε τα βήματα από το άρθρο και περιμένω να “ακούσω” τις εντυπώσεις και τα αποτελέσματά σου:)
   Υ.Γ. Οι ευχές που έχω κάνει έχουν πραγματοποιηθεί και για όσες δεν έχουν γίνει ακόμα πραγματικότητα έχω “ανακαλύψει” με αυτοκριτική και εσωτερική έρευνα, τι είναι αυτό που τις εμποδίζει να πραγματοποιηθούν και δουλεύω πάνω σε αυτό για να ξεμπλοκάρω.

 5. Είναι αλήθεια!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *