Καταγράψτε το μέλλον σας!!!

Μια θαυμάσια τεχνική που θα σας βοηθήσει σ΄αυτόν τον τομέα αποκαλείται σεναριογραφία.
Προτού σας εξηγήσω αυτήν τη μέθοδο με κάθε λεπτομέρεια, επιτρέψτε μου να σας προσφέρω ένα μικρό απόσπασμα από τον ίδο τον Νέβιλ (Neville Goddard συγγραφέας), στο οποίο περιγράφει πόσο ισχυρό είναι το να σεναριογραφείται το μέλλον σας με συναισθήματα.
“Δεκατέσσερα χρόνια πριν από το τρομακτικό ναυάγιο του Τιτανικού, ένας Άγγλος ονόματι Walter Lord έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο A Night To Remember( Μια Αξέχαστη Νύχτα). Σε αυτό, είχε φανταστεί ένα υπέροχο υπερωκεάνιο του Ατλαντικού που ονομαζόταν Futility(Ματαιότητα).
(σ.σ. το βιβλίο το οποίο ανέφερε το σενάριο ήταν το Futility, ή the Wreck of the Titan γραμμένο το  1898 μια νουβέλα που γράφτηκε από τον Morgan Robertson, όπως αναφέρεται εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Futility,_or_the_Wreck_of_the_Titan. Ο Walter Lord το 1955 στο βιβλίο του, A Night to Remember, που πραγματεύεται το ναυάγιο του Τιτανικού,  έχει στον Πρόλογό του μια μικρή περιγραφή της νουβέλας του Robertson και στις ομοιότητες της νουβέλας και του ναυαγίου του Τιτανικού.)
Ήταν πάνω από 800 πόδια σε μήκος, με τρεις προπέλες και μετέφερε 3.000 επιβάτες. Έχοντας τη φήμη ότι είναι αβύθιστο, το πλοίο είχε μόνο λίγες σωσίβιες λέμβους. Τότε ένα βράδυ, ο κύριος Λόρντ το γέμισε μέχρι εκεί που δεν πήγαινε άλλο με τους πλούσιους και τους αυτάρεσκους και το βύθισε σε ένα παγόβουνο στον Ατλαντικό.
Ο Τιτανικός είχε κατασκευαστεί από τη White Star Line. Ήταν 800 πόδια σε μήκος και είχε τρεις προπέλες και κουβαλούσε 3.000 επιβάτες. Επειδή είχε τη φήμη ότι ήταν αβύθιστος, οι σωσίβιες λέμβοι του ήταν ελάχιστες.
Αφού συμπληρώθηκαν 14 χρόνια από τη σύλληψη του φανταστικού Futility, ο Τιτανικός απέπλευσε από το Σαουθάμπτον για το παρθενικό του ταξίδι υπερπλήρης με την αφρόκρεμα της Ευρώπης. Πέντε μέρες αργότερα, αυτό το ένδοξο πλοίο χτύπησε σε ένα παγόβουνο και βυθίστηκε μια κρύα νύχτα του Απρίλη”.
Ο Νέβιλ συνεχίζει τονίζοντας ότι το μυθιστορηματικό έργο μπορεί στην πραγματικότητα να δημιούργησε την καταστροφή. Η νουβέλα “σεναριογράφησε” το γεγονός. Ο Νέβιλ συνεχίζει λέγοντας τα ακόλουθα:
“Δεν γνωρίζω το κίνητρο πίσω από το βιβλίο του κυρίου Λόρντ, γνωρίζω όμως ότι το πανομοιότυπο πλοίο φτιάχτηκε 14 χρόνια μετά, μετέφερε το ίδιο είδος επιβατών και βυθίστηκε με τον ίδιο τρόπο όπως το φανταστικό.
Σας λέω, δεν είναι φαντασία. Ο κόσμος του αύριο είναι η μυθοπλασία του σήμερα, ακριβώς όπως ο σημερινός κόσμος είναι η μυθοπλασία του προηγούμενου χρόνου. Ένας άντρας ονειρεύτηκε να μιλά σε κάποιον στην άλλη άκρη χρησιμοποιώντας μόνο ένα καλώδιο, ένας άλλος να ακούει μέσα στο σαλόνι του μουσική που παίζεται στην άλλη άκρη της χώρας, ένας άλλος επιθύμησε φως χωρίς τη χρήση κεριού. Αυτές οι επιθυμίες έγιναν όλες πραγματικότητα, αλλά όταν συνελήφθησαν ήταν όλες μυθοπλασία, ήταν όλες τους μη πραγματικά προϊόντα της φαντασίας”.
Αυτό μπορεί να φαίνεται εξωφρενικό ή πραγματικά τρελό με πρώτη ματιά. Πως είναι δυνατόν μια νουβέλα που γράφτηκε 14 χρόνια πριν να δημιούργησε μια καταστροφή στην πραγματικότητα; Αλλά ο Νέβιλ αποκαλύπτει τη δύναμη ενός εστιασμένου νου. Όταν γράφετε κάτι γεμάτο πάθος και σεναριογραφείτε όλες τις λεπτομέρειες ώστε να φαίνεται σαν να έχει συμβεί στην πραγματικότητα, τότε το προγραμματίζετε να συμβεί. Ο Νέβιλ συνεχίζει λέγοντας τα εξής:
“Σταματήστε να σκέφτεστε τη ζωή γύρω από σας και αρχίστε να διαλέγετε τις σκέψεις που επιλέγετε να φυτέψετε στον πανέμορφο νου και τη φαντασία σας. Ξεχωρίστε την πλευρά εκείνη της πραγματικότητας στην οποία θέλετε να ανταποκριθείτε, είτε πρόκειται για επιτυχία, για υγεία, αξιοπρέπεια ή αριστοκρατικότητα. Κάντε τη διάσταση αυτή κάτι πανέμορφο, μέσα στο οποίο συνεισφέρετε στο καλό της κοινωνίας, της κοινότητας και του κόσμου.
Νοιώστε τον ενθουσιασμό του να βιώνετε όλα αυτά μέσα σας και τότε έχετε φυτέψει τον σπόρο σας. Δεν χρειάζεται κόπος για να παραγάγετε τους σπόρους σας, επειδή είναι ήδη έτοιμοι και σας περιμένουν να τους ανταμώσετε. Φυτέψτε τους σπόρους σας και αφήστε τους άλλους να πιστεύουν ότι εκείνοι τους έδωσαν ζωή.”
‘Εχετε τα παραπάνω κατά νου, καθώς, συνεχίζετε να διαβάζετε….
Άκουσα για πρώτη φορά γι΄αυτή τη μέθοδο από τους Jerry και  Esther Hicks. Αργότερα, έμαθα ότι ο Νέβιλ την είχε διδάξει δεκαετίες νωρίτερα. Η ιδέα είναι δολίως απλή.
Απλά, φανταστείτε πως έχετε ήδη αυτό που επιθυμείτε και γράψτε μια σκηνή που το περιγράφει. Περιγράψτε το με τόσες λεπτομέρειες που να μπορείτε να το νοιώσετε. Προσποιηθείτε ότι είστε σκηνοθέτης ταινιών και γράψτε ένα σενάριο για ό,τι επιθυμείτε να βιώσετε. Μπείτε πραγματικά μέσα σε αυτό καθώς το γράφετε.  Νοιώστε το! Αισθανθείτε το ! Βιώστε το!
Όταν το σκεφτείτε και το νοιώσετε, έρχεται για να γίνει πραγματικότητα. Γιατί να μην βρείτε λίγο χρόνο και να γράψετε το δικό σας σενάριο εδώ και τώρα; Πάρτε ένα χαρτί τώρα, είναι μια καλή στιγμή για να δημιουργήσετε το μέλλον σας.
Η συμβουλή του Νέβιλ μπορεί να σας βοηθήσει στο σημείο αυτό. Είναι από το βιβλίο του Immortal Man και ισχύει τόσο για άντρες όσο και για τις γυναίκες.
“Πρώτα, αποκτήστε ένα όνειρο, και όταν λέω όνειρο εννοώ μια φαντασίωση, μια λαμπρά υπέροχη φαντασίωση. Μετά αναρωτηθείτε: “Πως θα ήταν αν ήταν αλήθεια ότι είμαι τώρα ο άνθρωπος που ονειρεύομαι ότι θα ήθελα να είμαι; Πως θα ήταν;” Μετά προσπαθήστε να συλλάβετε τη διάθεση που θα σας προκαλούσε η πραγματοποίηση της ευχής σας και βυθιστείτε σε αυτήν την αίσθηση.”
Τώρα επιλέξτε τι θέλετε να βιώσετε. Ό,τι κι αν είναι αυτό, γράψτε μια περιγραφή του σαν να έχει ήδη συμβεί. Αντί να γράψετε: ” Θέλω να μου τηλεφωνήσει ένας πελάτης για μια μεγάλη παραγγελία”, γράψτε :”Ένας ολοκαίνουργιος πελάτης μόλις μου τηλεφώνησε και παρήγγειλε προϊόντα αξίας 5.000 ευρώ από μένα. Νοιώθω φανταστικά! Το τηλεφώνημα έγινε πριν από λίγα λεπτά. Ακόμα χαμογελάω γι΄αυτό, καθώς η συνεργασία με τον πελάτη ήταν απολαυστική. Ο πελάτης μου έδωσε ακόμα και την πιστωτική του κάρτα, την οποία περνάω από το μηχάνημα αυτήν τη στιγμή”.
Πήρατε την γενική ιδέα. Προσποιηθείτε ότι η μέρα έχει τελειώσει και ότι καταγράφετε στο ημερολόγιό σας την εμπειρία που θα θέλατε να έχει συμβεί, αφότου συνέβη. Να είστε λεπτομερείς. Να είστε γεμάτοι χαρά. Απολαύστε τη διαδικασία. Περιγράψτε αυτό που θέλετε όπως το θέλετε, ακριβώς μετά το γεγονός. Και κάντε το εδώ και τώρα!
Απόσπασμα από το βιβλίο του Joe Vitale  ΕΛΞΗ Ο παράγοντας -κλειδί.


Comments

6 responses to “Καταγράψτε το μέλλον σας!!!”

 1. Ευχαριστώ Κική μου, αν δεν ήταν 12.30 το βράδυ θα άρχιζα αυτή τη στιγμή. Αύριο. πρωί θα γράψω το πρώτο κεφάλαιο. Φιλια, τα λέμε

 2. mybellavista Avatar
  mybellavista

  Καλημέρα Μαράκι μου, ελπίζω να έχεις ΗΔΗ αρχίσεις να γράφεις το πρώτο κεφάλαιο 🙂 Αν και δεν χρειάζεται, θα στο ξαναπώ, για ό,τι χρειαστείς είμαι ΕΔΩ και μην ξεχάσεις να κάνεις και τις ασκήσεις που έχουμε πει. Φιλιά πολλά, καλή δουλειά.

 3. Καλή μου έκανα μιά μικρή έρευνα στην αρχικη ιστορία της ανάρτησης. Το παραδειγμα του Τιτανικού. Εχει πολλά στοιχεία και δεν θα ήθελα να προσθέσω ένα τόσο μεγάλο σχόλιο εδώ. Σε παρακαλώ κοίταξε το email σου. Φιλιά
  ΥΓ. Ναι έχω αρχίσει αλλά δεν εχω σκοπό μόνο να το συνεχίσω αλλά και να επιστρέψω σε οτι εχω ήδη γράψει και να το αναπτύξω περισσότερο. Φιλακια

  1. mybellavista Avatar
   mybellavista

   Μαράκι μου, η παρατήρησή σου με έβαλε στη διαδικασία για να το ψάξω και όντως είδα πως αυτό που αναφέρει στο βιβλίο του ΕΛΞΗ, Ο ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΚΛΕΙΔΙ σελίδα 256 ο Joe Vitale έχει μια μικρή ανακρίβια. Και εξηγώ τι εννοώ, όπως πολύ σωστά μου έγραψες στο email το βιβλίο το οποίο ανέφερε το σενάριο ήταν το Futility, ή the Wreck of the Titan γραμμένο το 1898 μια νουβέλα που γράφτηκε από τον Morgan Robertson, όπως αναφέρεται εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Futility,_or_the_Wreck_of_the_Titan. Ο Walter Lord το 1955 στο βιβλίο του, A Night to Remember, που πραγματεύεται το ναυάγιο του Τιτανικού, έχει στον Πρόλογό του μια μικρή περιγραφή της νουβέλας του Robertson και στις ομοιότητες της νουβέλας και του ναυαγίου του Τιτανικού.
   Σ’ ευχαριστώ για την επισήμανσή σου αυτή, πάντως θεωρώ ότι ο Joe Vitale καθώς και ο Νeville Goddard που ανέφερε αυτήν την ιστορία, απλά δεν διευκρίνησαν πως αυτήν την ιστορία την ανέφερε στον πρόλογό του ο Walter Lord και πως δεν ήταν αυτός ο συγγραφέας της νουβέλας.
   Ελπίζω να αποκαταστάθηκε η ιστορία και να είμαστε όλοι χαρούμενοι 🙂

 4. θαλεια Avatar
  θαλεια

  καλησπερα εχετε καποια ιδεα πως να ξεκινησω;ποσο χρειαζεται να γραψουμε;ευχαριστω και παλι !

  1. mybellavista Avatar
   mybellavista

   @θαλεια Καλημέρα Θάλεια, ξεκινάς ΠΑΝΤΑ γράφοντας στον ενεστώτα, π.χ. “ΕΙΜΑΙ…., ΕΧΩ…” δεν υπάρχει περιορισμός στο πόσο θα γράψεις, μπορείς να προσθέτεις ότι θέλεις κάθε φορά που θα σκέφτεσαι κάτι, πριν ξεκινήσεις το γράψιμο αφιέρωσε λίγα λεπτά και σκέψου τι θέλεις να ΕΧΕΙΣ στη ζωή σου, φαντάσου πως αφηγείσαι την ιστορία της ζωής σου σε κάποιον που δεν σε ξέρει και γράψε όσες πιο πολλές λεπτομέρειες μπορείς. Βάλε μουσική που σε χαλαρώνει και ξεκίνα να γράφεις την πιο όμορφη ιστορία που θα είναι η ιστορία της ζωής σου, μην περιορίσεις τα “θέλω” σου, ούτε τη φαντασία σου, όλα γίνονται αρκεί να τα πιστεύουμε, ο Θεός τα έχει δώσει όλα ελεύθερα σε όλους μας, εμείς περιορίζουμε τον εαυτό μας και τη ζωή μας, από τη στιγμή που τα “θέλω” μας δεν βλάπτουν κανέναν άλλον και δεν “υποχρεώνουν” κανέναν άλλον να κάνει αυτά που θέλουμε, όλα είναι εφικτά. Να θυμάσαι μόνο, πως, έχεις δικαίωμα να ζητήσεις οτιδήποτε θέλεις αρκεί να μην περιορίζεις την ελεύθερη βούληση οποιουδήποτε άλλου ανθρώπου, για παράδειγμα δεν μπορείς να ζητήσεις να σε ερωτευτεί ένα συγκεκριμένο άτομο γιατί αυτό αντιβαίνει στην ελευθερία της βούλησης του άλλου. Μπορείς να εκφράσεις την επιθυμία να ζήσεις μαζί του, αλλά το πιο σωστό θα είναι να περιγράψεις τις αρετές, το χαρακτήρα και τα χαρακτηριστικά που θέλεις να έχει ο σύντροφός σου, και να είσαι σίγουρη πως ένα άτομο με αυτές τις αρετές θα προσελκύσεις στη ζωή σου. Αυτό ισχύει και για τις φιλικές σχέσεις που θέλεις να έχεις. Αν θέλεις κι άλλες διευκρινήσεις, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *