Το παιχνίδι της Αφθονίας

Πότε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη διαδικασία

  • Όταν θέλετε να επεκτείνετε την ικανότητα να φαντάζεστε.
  • Όταν θέλετε να προσθέσετε μεγαλύτερη σαφήνεια ή συγκεκριμένες λεπτομέρειες στην επιθυμία σας.
  • Όταν θέλετε να ενισχύσετε τη ροή χρημάτων στην εμπειρία σας.
  • Όταν θέλετε να ενισχύσετε τη ροή της αφθονίας σε μια ποικιλία πραγμάτων.

 

                            Κλίμακα Συναισθηματικής Παγίωσης

Η Διαδικασία του Παιχνιδιού της Αφθονίας θα είναι περισσότερο πολύτιμη για εσάς όταν η Συναισθηματική Παγίωσή σας κυμαίνεται κάπου ανάμεσα σε :

Χαρά/Γνώση/Ενδυνάμωση/Ελευθερία/Αγάπη/Εκτίμηση και Αποθάρρυνση

Σ΄αυτή τη διαδικασία θα ξεκινήσετε δημιουργώντας έναν φανταστικό τραπεζικό λογαριασμό. Με άλλα λόγια, δεν θα έχετε πραγματικές δοσοληψίες με τράπεζα, αλλά θα κάνετε καταθέσεις και αναλήψεις σαν να επρόκειτο για πραγματικό λογαριασμό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα παλιό βιβλιάριο τράπεζας που δεν ισχύει πια, ένα λογιστικό πρόγραμμα στον υπολογιστή σας, ή μπορείτε ακόμα να επινοήσετε ένα πλήρες σύστημα χρησιμοποιώντας ένα σημειωματάριο σαν βιβλιάριο και λευκά κομμάτια χαρτιού σαν αποδείξεις καταθέσεων και επιταγές. Έχει σημασία να κάνετε την όλη διαδικασία να φαίνεται όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστική.

Την πρώτη μέρα, καταθέστε 1.000 ευρώ. Και ξοδέψτε τα. Με άλλα λόγια, σημειώστε μια κατάθεση 1.000 ευρώ στο βιβλιάριό σας και μετά συμπληρώστε επιταγές για να ξοδέψετε αυτά τα χρήματα. Μπορείτε να ξοδέψετε όλα τα χρήματά σας σε μια αγορά, χρησιμοποιώντας μια επιταγή, ή μπορείτε να τα ξοδέψετε σε πολλά διαφορετικά πράγματα, χρησιμοποιώντας πολλές διαφορετικές επιταγές. Η ουσία του παιχνιδιού είναι να διασκεδάσετε μελετώντας τι θα θέλατε ν΄αγοράσετε και να απολαύσετε τη διαδικασία συμπληρώνοντας τις επιταγές.

Φροντίστε να είστε περιγραφικοί στο τμήμα υπομνημάτων των επιταγών. Για παράδειγμα: Μια όμορφη πένα ή Καταπληκτικά αθλητικά παπούτσια ή Έγγραφή μέλους στο Σπα. Μπορείτε να τα ξοδέψετε όλα σήμερα, ή να φυλάξετε μερικά για μια άλλη μέρα. Ωστόσο, σας συνιστούμε να κάνετε ό,τι μπορείτε για να τα ξοδέψετε σήμερα, επειδή αύριο θα κάνετε μια άλλη υπέροχη κατάθεση.

Τη δεύτερη μέρα, καταθέστε 2.000 ευρώ.

Την τρίτη μέρα, καταθέστε 3.000 ευρώ.

Την τέταρτη μέρα, καταθέστε 4.000 ευρώ.

Όταν φτάσετε στην 50η μέρα, καταθέστε 50.000 ευρώ. Όταν φτάσετε στην 300η μέρα, καταθέστε 300.000 ευρώ. Αν παίξετε αυτό το παιχνίδι καθημερινά επί ένα χρόνο, θα έχετε καταθέσει και ξοδέψει πάνω από 66 εκατομμύρια ευρώ.

Θα ωφεληθείτε αυξάνοντας την ικανότητα της φαντασίας σας. Με άλλα λόγια, θα ανακαλύψετε μετά από λίγες εβδομάδες παιχνιδιού, ότι χρειάζεστε μεγάλη συγκέντρωση για να ξοδέψετε τόσα χρήματα. Έτσι, η ικανότητα της φαντασίας σςα θα αυξηθεί εντυπωσιακά.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν εξασκούν ιδιαιτέρως τη φαντασία τους. Οι πιο πολλοί άνθρωποι εκπέμπουν τις δονήσεις τους σχεδόν αποκλειστικά σε αντίδραση της παρατήρησής τους, αλλά, παίζοντας αυτό το παιχνίδι, θα αισθανθείτε την επέκταση της επιθυμίας και της προσμονής σας. Και έτσι θα ωφεληθείτε μετατοπίζοντας το σημείο έλξης σας.

Βλέπετε, το Σύμπαν, αντιδρά στην δονητική εκπομπή σας, όχι στην τρέχουσα κατάστασή σας. Έτσι, αν αφιερώνετε την προσοχή σας μόνο στην τρέχουσα κατάστασή σας, τότε το μέλλον σας θα εξελιχθεί λίγο-πολύ το ίδιο. Αλλά αν αφιερώνετε την εστιασμένη προσοχή σας στις υπέροχες ιδέες διεύρυνσης που γεννά μέσα σας αυτό το παιχνίδι, το Σύμπαν θα ανταποκριθεί στις δονήσεις των νέων σκέψεών σας.

Το Σύμπαν δεν κάνει διακρίσεις ανάμεσα στη δόνηση που εκπέμπετε αντιδρώντας σε κάτι που ζείτε, και στη δόνηση την οποία εκπέμπετε αντιδρώντας σε κάτι που φαντάζεστε, άρα η Διαδικασία του Παιχνιδιού της Αφθονίας αποτελεί ισχυρό εργαλείο για τη μετατόπιση του δονητικού σημείου έλξης σας.

Μπορείτε να παίξετε αυτό το παιχνίδι για μικρό χρονικό διάστημα ή για έναν ολόκληρο χρόνο, ή και περισσότερο. Ό,τι και αν επιλέξετε, θα είναι κατάλληλο. Ίσως να νοιώσετε κάπως αδέξια στην αρχή, αλλά όσο περισσότερο παίξετε το παιχνίδι, τόσο πιο πολύ θα διευρυνθεί η φαντασία σας. Και καθώς θα διευρύνετε η φαντασία σας και θα εστιάζεστε στο πνεύμα της διασκέδασης και της διεύρυνσης, το σημείο έλξης σας θα μετατοπίζεται.

Συμπληρώνοντας τις επιταγές, χρησιμοποιώντας τη φαντασία σας, γράφοντας τα υπομνήματα, εστιάζοντας την προσοχή σας καθώς γράφετε και μην προβάλλοντας αντίσταση καθώς συμπληρώνετε τις επιταγές επειδή δεν υπάρχει κίνδυνος υπερβολικής σπατάλης, θα εξασφαλίσετε ό,τι χρειάζεται γαι την επιτυχία σε οποιονδήποτε τομέα: θα έχετε κάνει μια δήλωση επιθυμίας ενώ θα βρίσκεστε σε κατάσταση απουσίας αντίστασης ή για να το πούμε καλύτερα, σε κατάσταση έγκρισης.

Έτσι, όχι μόνο θα ωφεληθείτε από τη διευρυμένη φαντασία σας, αλλά το σημείο έλξης σας θα μετατοπιστεί και μαζί του θα μετατοπιστεί η εμπειρία της ζωής σας. Όχι μόνο θα βελτιωθεί η οικονομική σας  κατάσταση, αλλά όλα τα πράγματα στα οποία εστιαστήκατε με απόλαυση θ΄αρχίσουν να υλοποιούνται στην εμπειρία σας.

Μπορείτε να ξεκινήσετε το παιχνίδι ή να το σταματήσετε, και μπορείτε να το παίξετε όπως θέλετε. Δεν υπάρχουν κανόνες δεν  υπάρχει τίποτα που πρέπει ή δεν πρέπει να κάνετε. Με άλλα λόγια, ξεκινήστε και παίξτε ελεύθερα. Ξοδέψτε όσα θέλετε. αλλά το πιο σημαντικό είναι : βάλτε τα δυνατά σας για να εξασκήσετε τη φαντασία σας.

Αν ήσαστε γλύπτες και φιλοτεχνούσατε για πρώτη φορά ένα γλυπτό, δεν θα κόβατε ένα μεγάλο κομμάτι για να το πετάξετε στο τραπέζι και να πείτε: “Α, δεν έγινε καλό”. Θα το πλάθαταε. Θα γινόσαστε όλο και καλύτεροι. Θα παίρνατε περισσότερο πηλό. Θα παίρνατε πηλό διαφορετικού χρώματος. Θα βρίσκατε έναν τρόπο να συνεχίσετε να εξελίσσεστε στο δημιουργικό εγχείρημά σας.

Παίζοντας με χαρά το Παιχνίδι της Αφθονίας, όχι μόνο θα βελτιώσετε την οικονομική σας κατάσταση, αλλά θα βελτιώσετε παράλληλα και κάθε άλλη πτυχή της ζωής σας. Θα σας βοηθήσει όχι μόνο να ενεργοποιήσετε περισσότερες δονήσεις γύρω από πράγματα που θέλετε, αλλά και να εστιαστείτε για περισσότερο χρόνο και με έναν τρόπο που θα σας επιτρέψει να υλοποιηθούν στην εμπειρία σας τα πράγματα που θέλετε.

Παίζοντας αυτό το παιχνίδι θα μπορέσετε να προσφέρετε μια πιο ευρεία, γεμάτη προσμονή δόνηση. Και θα διαπιστώσετε ότι οι υλοποιήσεις θα αρχίσουν να φτάνουν, αντιδρώντας στην αλλαγμένη δόνησή σας.

Απόσπασμα από το βιβλίο των Esther & Jerry Hicks Ζητήστε και θα σας δοθεί! Πως θα εκπληρωθούν ΟΛΕΣ οι επιθυμίες σας


Comments

2 responses to “Το παιχνίδι της Αφθονίας”

  1. θαλεια Avatar
    θαλεια

    καλησπερα “το παιχνιδι της αφθονιας”θεωρω οτι ειναι το πιο ωραιο παιχνιδι που εχω παιξει και συνεχιζω φυσικα εχει αποτελεσματα θελει πιστη και μην σταματας ποτε ο ωραιοτερος τροπος να ξεκιναει κανεις την μερα του

    1. mybellavista Avatar
      mybellavista

      @Θάλεια, καλησπέρα Θάλεια, σ΄ευχαριστώ για το σχόλιο, πράγματι έχει αποτελέσματα αυτό το “παιχνίδι της αφθονίας” και η πίστη είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για να λάβεις όλα όσα επιθυμείς! Εύχομαι να πραγματοποιηθούν όλα σου τα όνειρα ακόμα και τα πιο τρελλά, είμαι στη διάθεσή σου για ό,τι χρειαστείς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *