Μέθοδος ξεκαθαρίσματος συναισθημάτων

Η μέθοδος είναι απλή. Από την εμπειρία μου γνωρίζω ότι, κάθε φορά που δεν είστε “καθαροί”, το νοιώθετε. Το συναίσθημα αυτό είναι άβολο. Μπορεί να εκφράζεται ως θυμός, ανησυχία, ανυπομονησία, δυστυχία, μελαγχολία, λύπη, απάθεια κ.λ.π. Αυτό το συναίσθημα σας ρίχνει. Αλλά αυτό το ίδιο το συναίσθημα μπορεί και να σας ανεβάσει σε ανώτερα επίπεδα συνείδησης και μεγαλύτερης δύναμης, ώστε να προσελκύσετε αυτά που επιθυμείτε.
Ορίστε πως λειτουργεί:

  1. Έχετε ένα συναίσθημα που δεν σας αρέσει ιδιαίτερα. Για ακόμη μια φορά, πρόκειται για ένα συναίσθημα που σχετίζεται με τη δυστυχία. Μερικές φορές, οι άνθρωποι λένε: “Δεν είμαι δυστυχισμένος/η, είμαι απλά θυμωμένος/η!” Και ο θυμός είναι μια μορφή δυστυχίας. Όπως κι αν περιγράφετε εσείς το συναίσθημα αυτό, καλωσορίστε το.
  2. Ελάτε σε επαφή με το συναίσθημα, επιτρέψτε του να υπάρχει. Πάρα πολύ συχνά θέλουμε να ξεφορτωθούμε ένα συναίσθημα που δεν μας αρέσει. Προσπαθούμε να το πνίξουμε στο αλκοόλ ή να το καταβροχθίσουμε μαζί με το φαγητό. Σε τέτοιου είδους διαφυγές υπάρχει τεράστια ποικιλία. Κάποιοι άνθρωποι κάνουν τζόκινγκ. Άλλοι πηγαίνουν για ψώνια. Κάποιοι κάθονται και μουτρώνουν. Κάποιοι άλλοι πετάνε πράγματα. Η πρόταση σε αυτήν την περίπτωση είναι : μην κάνετε τίποτα, παρά μόνο ελάτε σε επαφή με το συναίσθημα.
  3. Περιγράψτε το συναίσθημα. Όταν έχετε πονοκέφαλο, αντί να αναζητήσετε κάποιο φάρμακο, εστιάστε την προσοχή σας σε αυτόν, περιγράφοντάς τον στον εαυτό σας. Πόσο δυνατός είναι; Πόσο ευρύς είναι; Τι χρώμα έχει; Πόσο βαθύς είναι; Δεν υπάρχουν σωστές ή λάθος απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις. Οι ερωτήσεις γίνονται για να κρατούν το μυαλό σας εστιασμένο στον πόνο ή στο συναίσθημα. Ο πόνος ή το συναίσθημα θα αρχίσει να εξαφανίζεται.
  4. Τέλος, ρωτήστε το συναίσθημα τι προσπαθεί να σας πει.  Το συναίσθημά σας υπάρχει εκεί για κάποιον λόγο. Υπάρχει κάποιο μάθημα που πρέπει να πάρετε. Πάρτε το μάθημα και δεν θα χρειάζεστε πια την εμπειρία του συναισθήματος αυτού. Αυτό που κάνω εγώ, είναι να παραμένω σιωπηλή, να κλείνω τα μάτια μου, να εστιάζω στο συναίσθημα- ακόμα κι αν το φοβάμαι – και να το αφήνω να μου μιλήσει. Ενδεχομένως να σας φαίνεται σαν ένα παιχνίδι του μυαλού, αλλά οι απαντήσεις που θα πάρετε μπορεί να είναι η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στον πόνο και την ευχαρίστηση, στην αποτυχία και την επιτυχία.

Αυτά τα τέσσερα βήματα είναι πανεύκολα για εσάς. Απλά επιτρέψτε στο κολλημένο συναίσθημα να μείνει αρκετά μέσα σας, ώστε να μπορέσετε να ακούσετε το μήνυμα που έχει να σας δώσει. Μόλις πάρετε το μήνυμα, θα είστε “καθαροί”. Είναι πραγματικά τόσο εύκολο.
Απόσπασμα από το βιβλίο του Joe Vitale Το Κλειδί Το χαμένο μυστικό για να προσελκύσετε όλα όσα επιθυμείτε.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *