ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΗΣ ΑΦΘΟΝΙΑΣ ημέρα 18η

Έχετε τη δύναμη να αποκτήσετε ό,τι επιθυμείτε, αλλά για να το πετύχετε αυτό χρειάζεται να διαγράψετε τις παλιές σας συνήθειες.
Δεν γίνεται να είστε δυνατοί, όταν κατηγορείτε άλλους ανθρώπους ή διάφορες καταστάσεις πως σας “κάνουν” να νοιώθετε όπως νοιώθετε, ή να είστε αυτό που είστε….
Τη στιγμή που δίνετε την ευθύνη για τις εμπειρίες σας σε κάτι έξω από τον εαυτό σας, εκείνη τη στιγμή δίνετε στην κατάσταση ή στο άτομο τη δύναμή σας!!!
Δεν λέω πως εσείς κάνετε κάποιον να οδηγήσει το αυτοκίνητό του καταπάνω σας, ή πως ήταν δικό σας λάθος ο τρόπος που σας συμπεριφέρονταν οι γονείς σας. Όμως, είναι δική σας η ευθύνη να αλλάξετε την συμπεριφορά σας απέναντι σε αυτήν την κατάσταση.
Έχετε μία επιλογή. Μπορείτε να κρατήσετε κακία. Μπορείτε να παραμείνετε θυμωμένοι. Μπορείτε να δηλώνετε δυστυχισμένοι. Ή, μπορείτε να ελευθερώσετε τον εαυτό σας και να πάρετε πίσω τη δύναμή σας.
Θυμηθείτε, ο στόχος σας είναι να γίνετε ένας μαγνήτης αφθονίας και να ελκύσετε προς εσάς όλα όσα επιθυμείτε. Όταν παραμένετε πικραμένοι, όταν αισθάνεστε περιφρόνηση για κάποιους ανθρώπους, ή ακόμα κι όταν νοιώθετε θλίψη για την κατάσταση που βρίσκεστε, απωθείτε την αφθονία!!!
Θυμηθείτε, τα αρνητικά συναισθήματα απλά σας υπενθυμίζουν πως δεν είσαστε σε ευθυγράμμιση με τις επιθυμίες σας. Όταν νοιώθετε ένα άσχημο συναίσθημα αναρωτηθείτε :¨”Τι θέλω πραγματικά;”
Όταν σκέφτεστε διάφορες καταστάσεις στη ζωή σας και ακόμα νοιώθετε θυμό, πόνο ή απέχθεια, τι είναι αυτό ακριβώς που θέλετε από αυτήν τη συγκεκριμένη κατάσταση;
Θέλετε να νοιώσετε πως σας αγαπούν
Θέλετε να νοιώσετε πως είστε δυνατοί;
Θέλετε να νοιώσετε ελεύθεροι;
Θέλετε να σας σέβονται και να σας αποδεχτούν για αυτό που πραγματικά είστε;
Ας δούμε τώρα την άσκηση της σημερινής ημέρας:
Δέκατη όγδοη ημέρα
1-Διαβάζουμε το Μανιφέστο της Αφθονίας(εδώ).
2-Ρίχτε μέσα σε ένα κουμπαρά ή σε ότι άλλο εσείς σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε για αυτό το σκοπό ένα συμβολικό ποσό, μπορεί να είναι 5 λεπτά μέχρι και 50 ευρώ!! Προσοχή, αυτά τα δύο πράγματα θα τα κάνουμε για τις επόμενες 30 μέρες ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.
3-Σήμερα στο τετράδιό σας θα γράψετε ένα συγκεκριμένο γεγονός-κατάσταση που μπορεί να σας τριβιλίζει το μυαλό ή να σας ενοχλεί ακόμα. Αυτό μπορεί να είναι ένα συγκεκριμένο γεγονός ή μπορεί να είναι κάποιες ιστορίες που μπορεί να κουβαλάτε μέσα σας και να σας σταματούν από το να γευτείτε την ευημερία που επιθυμείτε.
Παραδείγματος χάριν:
-Είμαι χωρισμένη μητέρα με τέσσερα παιδιά, ο πατέρας τους μας εγκατέλειψε και εγώ πρέπει να δουλεύω πολλές ώρες για να μας συντηρήσω όλους, τον μισώ που με παράτησε με όλες αυτές τις ευθύνες.
-Μισώ τους γονείς μου γιατί ποτέ δεν με υποστήριξαν και πάντα θέλουν να είμαι κάτι διαφορετικό από αυτό που πραγματικά είμαι.
-Ο σύντροφός μου έκανε υποτιμητικά σχόλια για την εμφάνισή μου και με έκανε να νοιώσω απαίσια.
-Η πρώην σύζυγός μου με πέταξε έξω από το σπίτι μου και δεν μπορώ να δω τα παιδιά μου.
Γράψτε τη δική σας ιστορία ή τις δικές σας ιστορίες. Είναι σημαντικό να το δείτε γραμμένο σε χαρτί και να νοιώσετε πως δίνετε ενέργεια στην ιστορία σας.
Στην τελική, είναι απλά μια ιστορία. Εσείς είστε ένα απεριόριστο παιδί του Θεού, του σύμπαντος.
Περιορίζετε σημαντικά την δύναμή σας και την φυσική σας κατάσταση ευημερίας όταν επιμένετε να κρατάτε μέσα σας αυτήν την ιστορία. Η ιστορία σας, σας καθιστά αδύναμους. Η ιστορία σας διώχνει μακρυά σας τον πλούτο και την αφθονία.
Μόλις γράψετε την ιστορία σας, σκεφτείτε τι είναι αυτό που πραγματικά θέλετε να βιώσετε από αυτήν την ιστορία. Γράψτε την επιθυμία σας. Θα επανέλθετε σε αυτήν την επιθυμία σε μελλοντική άσκηση.
Αφότου γράψετε την ιστορία σας, γράψτε μια λίστα με όλους τους χαρακτήρες που εμπεριέχονται σε αυτήν. Ποιός σας πλήγωσε; Ποιός πληγώθηκε;
Για το δεύτερο μέρος της άσκησης, θα χρειαστεί να γράψετε τι αγαπάτε και τι εκτιμάτε σε αυτούς τους ανθρώπους που σας πλήγωσαν στην ιστορία σας.
Γνωρίζω πως αυτό μπορεί να είναι λίγο δύσκολο. Αν νοιώθετε αντίσταση στο να γράψετε κάτι καλό για αυτά τα άτομα , που είναι απόλυτα ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ σε αυτήν την άσκηση, τότε κάντε μία απελευθέρωση (σ.σ. για να απελευθερωθείτε από κάποια κατάσταση ή κάποιο άτομο χρησιμοποιήστε η μέθοδο Hoʻoponopono, λειτουργεί ΠΑΝΤΑ το έχω δοκιμάσει προσωπικά σε αρκετές δύσκολες καταστάσεις: “Σε συγχωρώ και σε απελευθερώνω, είσαι ελεύθερος-η από εμένα και είμαι ελεύθερη-ος από εσένα”).
Αν δεν καταφέρετε να απελευθερωθείτε από αυτήν την ιστορία και από τα άτομα που εμπλέκονται σε αυτήν, θα την κουβαλάτε για όλη σας τη ζωή!!!
Αν επιτρέψετε στον εαυτό σας να παραμείνει το αιώνιο θύμα αυτής της ιστορίας, τότε δεν πρόκειται ποτέ να απολαύσετε το θεϊκό σας δικαίωμα στην ευημερία και στην αφθονία!
Έχετε την ευκαιρία να αλλάξετε αυτήν την εμπειρία σας ΤΩΡΑ.
Είναι απόλυτα αποδεκτό αν ξεκινήσετε με …μικρή δόση αγάπης και εκτίμησης. Αν δεν μπορείτε να σκεφτείτε κάτι προσωπικό για τα άτομα που εμπλέκονται στην ιστορία σας, τότε σκεφτείτε κάτι που εσείς μάθατε από αυτήν την ιστορία και σας φάνηκε χρήσιμο.
Για παράδειγμα, μπορεί να χάσατε όλα τα περιουσιακά σας στοιχεία μετά από ένα διαζύγιο, αλλά μετά από αυτό καταφέρατε να αγοράσετε καινούργια πράγματα τα οποία είναι όλα δικά σας!
Ίσως οι γονείς σας δεν αποδέχτηκαν ποτέ αυτό που πραγματικά είστε, αλλά το ταξίδι της αυτογνωσίας που ξεκινήσατε, σας έδωσε την ικανότητα να δείτε με άλλα μάτια τη ζωή σας και να μπορέσετε να βοηθήσετε κι άλλους ανθρώπους να βρουν το δρόμο τους.
Ίσως ο συνέταιρός σας, σας “πούλησε” και αναγκαστήκατε να ξαναστήσετε την εταιρεία σας, αλλά ανακαλύψατε πόσες πρωτοποριακές ιδέες έχετε, και πως είστε ένας δυναμικός και αξιόλογος επιχειρηματίας.
Κάθε τραύμα, κάθε πληγή, κάθε δύσκολη κατάσταση, εμπεριέχει ένα δώρο! Μόλις ανακαλύψετε το δώρο, θα απελευθερώσετε τον εαυτό σας και θα πάψετε πλέον να είστε το θύμα της κατάστασης.
Μόλις ανακαλύψετε την αγάπη και την εκτίμηση στην κατάσταση, θα ανακαλύψετε ξανά την προσωπική σας δύναμη και θα αλλάξετε αμέσως το σημείο της έλξης σας.
Σκεφτείτε το. Σας αρέσει να συναναστρέφεστε με χαρούμενα άτομα που αναλαμβάνουν την ευθύνη της ζωής τους ή σας αρέσει να συναναστρέφεστε με μίζερους, θυμωμένους και γκρινιάρηδες ανθρώπους;
Τι από αυτά τα δύο είναι περισσότερο ελκυστικό;
Αυτή η άσκηση δεν έχει σκοπό να απενοχοποιήσει ανθρώπους που έκαναν άσχημες και κατακριτέες πράξεις. Αυτή η άσκηση έχει σκοπό να σας απελευθερώσει από αυτά τα απαίσια πράγματα και να σας ενδυναμώσει για να δημιουργήσετε καινούργια ενέργεια και μια καινούργια ζωή για τον εαυτό σας.
Σκεφτείτε το!
 
Απόσπασμα από το ηλεκτρονικό βιβλίο  EFT FOR EVERYONE της  Karen Curry


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *