Το μανιφέστο της Αφθονίας ημέρα 25η

1-Διαβάζουμε το Μανιφέστο της Αφθονίας(εδώ).

2-Ρίχτε μέσα σε ένα κουμπαρά ή σε ότι άλλο εσείς σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε για αυτό το σκοπό ένα συμβολικό ποσό, μπορεί να είναι 5 λεπτά μέχρι και 50 ευρώ!! Προσοχή, αυτά τα δύο πράγματα θα τα κάνουμε για τις επόμενες 30 μέρες ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

3-Υπάρχουν δύο παράγοντες που επηρεάζουν το σημείο έλξης σας:
α) Οι συνήθειές σας
β) Η επιρροή των άλλων
Οι συνήθειες είναι επαναλαμβανόμενες πράξεις που κάνετε συνέχεια και μπορεί να είναι σκέψεις ή επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές.
Για να αποκτήσετε θετικές συνήθειες, οι σκέψεις και οι πράξεις σας χρειάζεται να στραφούν προς αυτό που επιθυμείτε να δημιουργήσετε. Το να είσαι ένας ισχυρός “δημιουργός” απαιτεί συνεχόμενη επαγρύπνηση για θετικές σκέψεις και πράξεις όσον αφορά αυτό που θέλεις να πετύχεις.
Σήμερα θα επικεντρωθείτε στην επιρροή των άλλων επάνω σας.
Η δημιουργία μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν υπάρχει χώρος για δημιουργία. Αν κουβαλάτε ένα κουτί γεμάτο με πράγματα, ίσως παραγεμισμένο με πράγματα, θα είναι αρκετά δύσκολο να καταφέρετε να χωρέσετε ακόμα ένα πράγμα μέσα σε αυτό το κουτί. Αλλά, εάν έχετε ένα κουτί που είναι άδειο, τότε υπάρχει αρκετός χώρος για να προσθέσετε νέα πράγματα στο κουτί σας.
Το να μην υπάρχει χώρος για αφθονία μπορεί να σας μπλοκάρει από το να αποκτήσετε αυτό που επιθυμείτε. Όταν η ζωή σας είναι γεμάτη από πράγματα που πλέον δεν θέλετε (παλιά ρούχα, αναμνηστικά, έπιπλα κλπ) δεν υπάρχει χώρος για να έρθει κάτι νέο στη ζωή σας.
Δεν μπορείτε να λάβετε όταν το “κουτί” σας είναι γεμάτο!
Και όχι μόνο αυτό, αλλά , δημιουργείται και μια ενέργεια γύρω από αυτά τα “πράγματα”.  Δοκιμάστε να κάνετε αυτό: ανοίξτε την ντουλάπα σας και  βγάλτε έξω τυχαία μια κρεμάστρα. Κοιτάξτε στο ρούχο που κρέμεται σε αυτήν την κρεμάστρα για ένα λεπτό και δώστε προσοχή στις σκέψεις σας.
Θυμάστε πότε ήταν η τελευταία φορά που το φορέσατε; Ήταν μια εξαιρετική περίπτωση ή μια άσχημη εμπειρία αυτό που σας θύμησε το ρούχο; Αγαπάτε αυτό το ρούχο; Δεν μπορείτε να το φορέσετε πλέον επειδή έχετε πάρει κάποιο κιλό παραπάνω αλλά …κάποια μέρα θα το φορέστε …παρότι είναι εκτός μόδας ;
Η ντουλάπα σας είναι μια μεταφορά της ζωής σας και των συνηθειών σας. Είναι η ντουλάπα σας τακτοποιημένη και σε τάξη; Γνωρίζετε ακριβώς που βρίσκεται το κάθε τι; Χρησιμοποιείτε ΟΛΑ όσα υπάρχουν στην ντουλάπα σας;
‘Η μήπως είναι η ντουλάπα σας γεμάτη από πράγματα που δεν θέλετε και δεν φοράτε πια; Χρειάζεται να κάνετε…”εσκαφή” μέσα στην ντουλάπα σας για να βρείτε εκείνα τα μαύρα γάντια που φορέσατε πέρσι τα Χριστούγεννα και θέλετε πάρα πολύ να ξαναφορέσετε και φέτος αν καταφέρετε να τα βρείτε……;
Είναι η ντουλάπα σας γεμάτη με παλιές αναμνήσεις και πράγματα που μπλοκάρουν νέες εμπειρίες και δημιουργίες να έρθουν στη ζωή σας;
Είσαστε έτοιμοι-ες να ελευθερώσετε το μυαλό  και τη ζωή σας και να δημιουργήσετε χώρο για νέα πράγματα να έρθουν στην πραγματικότητά σας;
Η σημερινή άσκηση είναι η εξής; ψάξτε όλα σας τα πράγματα. Κοιτάχτε σε όλο το σπίτι σας και βρείτε τα πράγματα που έχετε αλλά που δεν σας δίνουν πλέον ευχαρίστηση, δεν τα χρησιμοποιείται, δεν τα φοράτε. Βρίσκονται όλα αυτά τα πράγματα μέσα στο σπίτι σας γιατί νοιώθετε “υποχρεωμένοι” να τα κρατάτε και να τα δείχνετε; Σας τα έδωσε κάποιος και νοιώθετε ενοχή αν τα ξεφορτωθείτε παρότι τα σιχαίνεστε;
Έχετε ρούχα στην ντουλάπα σας που δεν θέλετε πλέον; Ίσως δεν σας κάνουν πια ή είναι εκτός μόδας.
Κοιτάξτε στην κουζίνα σας, στο γραφείο σας, στο πατάρι σας, στην αποθήκη σας, στο γκαράζ σας, στο αυτοκίνητό σας, στο πλυσταριό σας. Δείτε σε όλο το σπίτι σας και ανακαλύψτε τι δεν χρειάζεστε πλέον, τι δεν χρησιμοποιείτε. Να είστε αμείλικτοι.
Να θυμάστε, το σπίτι σας είναι μια μεταφορά του εαυτού σας. Καθώς ψάχνετε το σπίτι σας, μεταφορικά ψάχνετε τον εαυτό σας, τις συνήθειές σας και όλες τις προηγούμενες εμπειρίες σας που δεν σας εξυπηρετούν πλέον. Δημιουργείτε χώρο για κάτι ΝΕΟ και απελευθερώνεστε για να το απολαύσετε.
Στη φύση παρατηρείται το εξής φαινόμενο: μόλις μείνει άδειος κάποιος χώρος αμέσως γεμίζει με κάτι νέο. Εσείς δημιουργείται τώρα χώρο για να γεμίσετε τη ζωή σας μόνο με τα πράγματα και τις εμπειρίες που ΕΣΕΙΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ!!!
Και σκεφτείτε αυτό…καθώς ξεφορτώνεστε τα πράγματα που δεν σας είναι πλέον χρήσιμα, γίνεστε μέρος της αλυσίδας της αφθονίας. Τα πράγματα που εσείς δεν χρειάζεστε πλέον, μπορεί να είναι αυτό που ακριβώς κάποιος άλλος έψαχνε! Δώστε τα πράγματα που δεν χρειάζεστε σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς για να καταλήξουν σε ανθρώπους που τα έχουν πραγματικά ανάγκη.
Σκεφτείτε τη χαρά που θα κάνει κάποιος αν αποκτήσει το πορτατίφ που σας έκανε δώρο η θεία Δωροθέα. Ναι, κάποιος άλλος μπορεί να έψαχνε για αυτό ακριβώς το πορτατίφ για χρόνια!
Καλή διασκέδαση με το ξεκαθάρισμα!
Απόσπασμα από το ηλεκτρονικό βιβλίο  EFT FOR EVERYONE της  Karen Curry

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *