ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΗΣ ΑΦΘΟΝΙΑΣ ΗΜΕΡΑ 27η

1-Διαβάζουμε το Μανιφέστο της Αφθονίας(εδώ).

2-Ρίχτε μέσα σε ένα κουμπαρά ή σε ότι άλλο εσείς σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε για αυτό το σκοπό ένα συμβολικό ποσό, μπορεί να είναι 5 λεπτά μέχρι και 50 ευρώ!! Προσοχή, αυτά τα δύο πράγματα θα τα κάνουμε για τις επόμενες 30 μέρες ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.
3-Ας είμαστε ειλικρινείς, η επιρροή των άλλων μας επηρεάζει περισσότερο από όσο θέλουμε να παραδεχτούμε. Θα είναι υπέροχο αν φτάσουμε σε τέτοιο σημείο εξέλιξης που θα δώσουμε την άδεια στον εαυτό μας να κυνηγήσει τα όνειρα και τις επιθυμίες μας ανεξάρτητα από το τι λένε οι άλλοι.
Αλλά, αν είστε σαν τους περισσότερους ανθρώπους, δεν αισθάνεστε άνετα όταν προσπαθείτε να πραγματοποιήσετε ένα όνειρό σας και οι γύρω σας είναι επικριτικοί και δεν σας υποστηρίζουν.
Μπορείτε να αυξήσετε δραματικά την υποστήριξη που λαμβάνετε και να βελτιώσετε την ποιότητα των σχέσεών σας κάνοντας ένα πολύ απλό πράγμα.
Εκτιμώντας τους ανθρώπους στη ζωή σας.
Όταν ξεκινάτε μια καινούργια σχέση είναι εύκολο να βλέπετε μόνο τα καλά στοιχεία του ατόμου δίπλα σας. Προσέχετε όλα τα πράγματα που το ευχαριστούν και όλους τους τρόπους με τους οποίους θα κάνετε το σύντροφό σας να νοιώσει όμορφα.
Με τον καιρό, ίσως ζήσατε κάποιες εμπειρίες στη σχέση που δεν σας έκαναν να νοιώθετε όμορφα. Ίσως να υπήρχαν παρεξηγήσεις, ασυνεννοησία, ή μικρά πράγματα που άρχισαν να σας ενοχλούν.
Προσέξατε πως όταν έχετε ένα πρόβλημα με κάποιον και του το λέτε πως εκείνος δεν το βλέπει όπως ακριβώς το βλέπετε εσείς;  Μπορεί και να σκέφτονται πως ΕΣΕΙΣ κάνατε κάτι που τους θύμωσε ή τους νευρίασε.
Και εσείς ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ πως δεν είχατε σκοπό να πληγώσετε το φίλο ή το σύντροφό σας. Και, το πιθανότερο είναι, ούτε κι εκείνοι να είχαν σκοπό να σας πληγώσουν.
Βλέπουμε τους άλλους μέσα από το δικό μας σύστημα πεποιθήσεων. Το πως βιώνεις τις σχέσεις σου είναι απλά η μεταφορά των πεποιθήσεων που έχεις για τον εαυτό σου.
Για παράδειγμα, αν ο σύντροφός σου είναι πολύ επικριτικός, ίσως εσύ δεν νοιώθεις καλά με τον εαυτό σου και τη θέση σου στη ζωή.
Κάθετι που βλέπεις, ακούς, μυρίζεις, αγγίζεις και γεύεσαι είναι μια αντανάκλαση των πεποιθήσεών σου. Αν δεν έχεις ικανοποιητικές σχέσεις ίσως να είναι μια αντανάκλαση των πεποιθήσεών σου και της δικής σου κατάστασης αυτοεκτίμησης.
Όταν εστιάζεσαι σε αυτό που δεν λειτουργεί σωστά, θα παίρνεις περισσότερα πράγματα που δεν θα λειτουργούν σωστά.
Η σημερινή άσκηση είναι η εξής: θα γράψετε ένα γράμμα βαθιάς εκτίμησης σε ένα άτομο που υπάρχει στη ζωή σας και το αγαπάτε. Διαθέστε 15 με 20 λεπτά και γράψτε όλες τις όμορφες ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά που σας αρέσουν σε αυτό το άτομο.
Θα διαπιστώσετε πως μόλις ξεκινήσετε, θα σας είναι δύσκολο να σταματήσετε. Δεν χρειάζεται να δείξετε σε αυτό το άτομο όσα γράψατε για εκείνο. Απλά, κρατήστε την εστίασή σας σε όλα τα θετικά χαρακτηριστικά του, αυτό θα αλλάξει δραματικά το επίπεδο της ενέργειας που υπάρχει μεταξύ σας προς το καλύτερο και το ύφος της σχέσης σας μεταξύ σας.
Θα διαπιστώσετε πως, όταν παραμένετε σε κατάσταση “εκτίμησης” του άλλου ατόμου, σύμφωνα με το νόμο της έλξης θα αρχίσετε να λαμβάνετε την ίδια συμπεριφορά από αυτό.
Και αν αυτό το άτομο δεν σας ανταποδώσει την ίδια συμπεριφορά, τότε θα δείτε πως, με όμορφο τρόπο θα απομακρυνθεί από τη ζωή σας και θα κάνει χώρο σε άλλα άτομα που θα σας εκτιμούν και θα σας σέβονται για να σας πλησιάσουν.
 
Απόσπασμα από το ηλεκτρονικό βιβλίο  EFT FOR EVERYONE της  Karen Curry
 
 


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *